HABERLER
Haber Arşivi
Tarihi Süryani Manastırı Restore Edildi

Süryani Kilisesinde Yoga Saygısızlığı

1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

geri | | ileri
 
 
/ SÜRYANİ KİLİSESİ YENİDEN İBADETE AÇILDI
Adıyaman'da bulunan Süryani Kadim Kilisesi'nin tadilatı bitti. Adıyaman'da 2 yıl önce tadilata giren Süryani Kadim Kilesi, yeniden ibadete açıldı. Süryani metropoliti Griğoriyos Melki Ürek, kilisenin ibadete açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, Süryani metropoliti Griğoriyos Melki Ürek, Adıyaman müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, alevi dedesi Ali Büyükşahin ile vatandaşlar katıldı. Kilise binasının onarımı ile ibadet alanlarının genişletilmesi için 2 yıl önce tadilata giren kilisenin açılış töreninde konuşan metropolit Ürek, uzun bir aradan sonra kilisenin tekrar ibadete açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Ürek, "Hükümetimiz kilisemizin restorasyonu için bize yardımcı oldu. Kilisemiz 2 yıl önce tadilata girdi ve bugün tekrar ibadete açıldı. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Ürek'in ardından konuşan müftü Öztürkçü, "İnsanların ibadet mekanı olan yerlere saygı duyarız. İbadet edilen her yere saygı duymamız gerek" dedi.

Açılış töreni ve konuşmaların ardından vatandaşlar, pasta keserek kilisenin tekrar açılmasını kutladı.

Kaynak ve Fotoğraf: DHA, Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım