mara

             
 
HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
Yusuf Beğtaş - Malfono - / SİTE YAZARIMIZIN KİTAP İMZALAMA ETKİNLİĞİ

Maddi refahı elbette gözeteceğiz, gözetmeliyiz. Ancak bilinmelidir ki, sadece bu, arzulanan amaca, ilerlemeye ve mutluluğa kavuşturmaz/kavuşturamaz. Maddi/ekonomik refah/zenginlik kadar, mana/kültürel felah/gelişim de belirleyicidir. Olmazsa olmazdır.

Bu bağlamda kitap okumak, kişisel anlamda çok önemli bir yatırımdır. Mana alanını genişleten, düşünsel körelmeyi baltalayan pozitif bir çabadır. Düşünsel gelişimin önünü açan bir beslenme tarzıdır. Yaşam ve benlik algısına yeni anlamlar katar. Çünkü her kitap insanın düşünce/mana dünyasında yeni bir pencere açar. Ve o pencereden içeriye temiz hava girer, taze fikirler girer, yeni anlayışlar girer. Bu şekilde zihin yeni bilgilerle beslenirken, ruhun ışığı olan sevgi yenilenir, tazelenir. İçsel dünyada var olan erdemlerin enerjisi aktif hale gelir. İnsanda var olan kireçlenmiş düşünsel tortular temizlenir. Düşüncenin ayrıştıran, ötekileştiren hasta tarafları tedavi olur, iyileşir. Kitap, yarayı içerden sarar ki, dışarda şifa olsun.

Çünkü okumayla ruh yenilenir. Ruh yenilendikçe güzelleşir ve büyür. Bunun olması için zihinsel dünyanın devamlı yeni ve faydalı bilgilerle tazelenmesi gerekir. Bunun yollarından biri kitaplarla haşır neşir olmaktır.

Dolayısıyla maddi refahın mana dünyasına huzur vermesi, kültürel zenginliğe bağlıdır. Maddiyatın/nefsaniyetin/bencilliğin dağı ne kadar yüksek olursa olsun, kültürün yolu onların üzerinden geçer. Bu yolda, insanın kendini tanıması ve geliştirmesi için kitaplarla devamlı yakın ilişki içinde olmalıdır. Okuma kültürünü geliştirmelidir.

Kendimi bildim bileli kitaplar ruhumu kuşatmakta ve beslemektedir. Zihnime yeni anlamlar katmaktadır.

Kitap İmzalama Etkinliği Bu hissiyat içinde, dün yani 14 Şubat 2022 tarihinde, Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneğinin açılış programına katıldım. Kitapseverlerle çok hoş anlar yaşadım. Arzu edenlere imzalı Süryanice ve Türkçe kitabımı takdim ettim.

Kültürel beşiğimiz olan güzide Midyat’ta etrafa güzel kokular yayan kitapların gölgesinde anıları tazelemek, insanları sevindirmek, Midyat ile hemhal olmak, hayatı selamlamak benim için çok manidardı. Özlenen bu ortamın güzelliğiyle geleceğe umut gülücükleri verebilmek değerliydi. Çok eskilere gittim. Efkârlandım.

Bu nedenle açılış programını tertipleyen, kitap imzalama etkinliğiyle bazı yazarları ve okuyucuları bir araya getiren Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Sayın Süleyman İş’e ve katkı sunan ekibine/herkese içtenlikle teşekkür ediyorum.

Yeni dernek ve lokali Midyat’ımıza hayırlı ve faydalı olsun. Çalışmalarında başarılar dilerim.

Saygılarla...

Yusuf Beğtaş

Süryani Dili-Kültürü ve Edebiyatı Derneği Başkanı / Mardin ; Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2022

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım