Erdoba Elegance Otelinde düzenlenen etkinliğe Üniversite Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, vali vekili Müfit Gültekin'in, yanında Türkiye’nin ilk Süryani Milletvekili BDP’li Erol Dora ve ABD Adana Konsolosu Daira Darnell de katıldı. Sempozyuma AK Partili Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığından kimsenin katılmaması dikkat çekti.
Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından üç gün sürecek Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası sempozyumu, Erdoba Elegance Otelinin konferans salonlarında eş zamanlı oturumlar şeklinde yapılıyor. Sempozyuma, Türkiye, Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Belçika, Hollanda, Norveç, Rusya,Gürcistan, İran, Lübnan, Hindistan, Çin ve Japonya gibi farklı ülkelerden 80'e yakın akademisyen katılıyor.
Sempozyumun açılış konuşmasını 5 dilde yaptığı selamlama ile başlayan Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, sempozyumla Mezopotamya coğrafyasının bütün bileşenlerini yeni bir anlayışla değerlendirmeyi, görünür kılmayı ve yeniden canlandırmayı hedef edindiklerini söyledi.
Türkiye’de bu alanda yapılmış en geniş kapsamlı ve katılımlı sempozyuma üniversite olarak ev sahipliği yapmanın memnuniyet verici olduğunu belirten Omay, “Süryaniler; bilgi, düşünce ve sanatın medeniyetler arası yayılımına neden olmuş Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasına büyük katkılar sunmuş bir halktır. Süryaniler, Mezopotamya topraklarının, Turabdin’in en kadim, en medeni, toplumlarından biridir. 5 bin yıllık bir geçmişe ve Hz İsa’nın ilk müminlerinden olma şerefine sahip bir halktır. Ülkemizin tekamul safhası devam eden bu yeni cumhuriyet döneminde bu toprakların en eski mukimlerinden olan Süryanilerle ilgili bu çalışmaları yapmak bizler için bir görev bir burçtur. Bu aziz ve bilge halkla aynı şehri, aynı sofrayı paylaşmak, aynı havayı teneffüs etmek, ilimin ve irfanın hepimizin ortak mirası olduğuna inanan benim ve benim gibi düşünene her Mardin’liyi, her Türkiye’liyi mutlu ediyor. Süryaniler bu köklü ve zengin geçmişleri ile insanlık tarihine ve onun muazzez bir unsuru olan İslam Medeniyetine Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasına büyük katkıları olmuş bir toplumdur.”dedi.
SÜRYANİLERE DAVETİYE
Konuşmasında Süryanilere anavatanlarına geri dönme çağrısı da yapan Rektör Omay, “Bugün burada önemli bir davetiye yapmak istiyorum Dünyanın değişik yerlerine göç etmiş bütün Süryanilere ve diğer etnik dini kimliklere sahip hemşehrilerimize şu çağrıda bulunuyorum Mardin’e doğduğunuz kendinizi ait hissettiğiniz bu topraklara geir dönün Süryani kadim patriği kadasetli İğnatiyus Zakka 1. Iwas ‘a da şu davetimi sunuyorum. Cumhuriyetimizin ilk zamanlarında yaşanan ihmal ve hatalarımızdan dolayı Suriye’ye taşıdığınız patriklik merkezinizi tekrar Mardin’e teessus olduğu bu topraklara taşıyınız. Başımızın gözümüzün üzerinde yeri var.”şeklinde konuştu.
Üniversitede önümüzdeki dönemde Süryanice eğitim verecek olan Yaşayan Diller Enstitüsü Başkanı Kadri Yıldırım, “Dillerin ve dinlerin şehri Mardin’de, tarihinden kökünü alıp modern geleceğe yansıyan bir sosyal bilimler üniversitesi olarak, şehrin kültürel zenginliğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Sadece bölgemiz değil dünya kültürü açısından da büyük öneme sahip olan Süryanilerin diğer kültürlerle ilişkileri bağlamında bu sempozyumda incelenmesi, bu kültürle etkileşim içinde şekillenen diğer kültür ve inançların da farklı bir bakış açısıyla ele alınmasına katkı sunacaktır.”dedi.
Açılış konuşmalarından sonra oturumlara geçildi.
Kaynak ve fotoğraf: Nezir Güneş / www.mardinlife.com ; Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2012
MARDİN'DE SÜRYANİ SEMPOZYUMU YAPILIYOR
Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü, 20-22 Nisan 2012'de 1. Uluslararası Süryani Sempozyumu düzenliyor. Mardin Artuklu Üniversitesi, 20-22 Nisan'da düzenleyeceği Süryani Sempozyumu'nda, hem Süryani kültürünün zenginliğini ortaya çıkarmak, hem de seneye açılması planlanan yüksek lisans programına kaynak oluşturmak istiyor.
Dünyanın her yerinden Süryanilerin katılımın beklendiği sempozyumda, Süryani dili, tarihi, edebiyatı, mimarisi, arkeolojisi, epigrafisi, teolojisi ve litürjisi hakkında olan bildirilere öncelik verilecek.
Tarih içinde Süryaniler, Doğu Asya'dan Avrupa ve Amerika'ya kadar uzanan bir coğrafyada çok çeşitli kültürler ve dinlerle etkileşim içinde olduğu için sempozyum, Süryanileri içinde bulundukları çok-kültürlü bağlamlarda incelemeyi amaçlıyor.
Sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanı MAÜ Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, sempozyumu yapmaktaki asıl amaçlarından birinin de seneye Süryani Dili ve Kültürü bölümünde açılacak yüksek lisans eğitimi için kaynak oluşturmak olduğunu söyledi.
"Süryani Dili ve Kültür Bölümü'nde şu anda üç tane öğretim görevlisi var. Bu alanda çalışma yapan insan bulmak çok zor. Yüksek lisans bölümü için bir akademisyene daha ihtiyacımız var. Bu süre zarfında da müfredat hazırlamak için bilimsel araştırmalar yapılıyor.
İşte sempozyumun amacı da Süryani dini ve kültürü alanında varolan boşluğu doldurmak. Yapılan bildireler kitap haline getirilecek ve kaynak kitap olarak kullanılacak. "
Türkiye,Amerika,İngiltere,Almanya,İspanya,İtalya,Belçika,Hollanda,Norveç,Rusya,Gürcistan,İran,Lübnan,Hindistan, Çin ve Japonya gibi ülkelerden seksene yakın bilim adamı sempozyuma katılacak. Süryaniler.com ekibi olarak Artuklu Üniversitesi'nde açılması planlanan Süryani Dili ve Kültürü Bölümü'ne kaynak teşkil edecek bu tür bir etkinliği düzenlediği için yetkililere teşekkürlerimizi sunar, başarılar dileriz.
http://www.artuklu.edu.tr/duyurular/page-suryani-sempozyumu-programi.aspx
20 Nisan 2012/ 20 April 2012
09.30: Açılış Konuşmaları/Opening Remarks
Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın Konuşmaları
Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ın Konuşmaları
09.50- 10.50 I. OTURUM/ I. SESSION-A
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. Niu Ruji (Xinjiang Normal University)
Prof. Dr. Max Deeg (Cardiff University)
Recent discoveries and rediscoveries for the study of Christianity under the Tang - a brief overview
Tang Hükmü Altındaki Hıristiyanların Çalışılmasında Yeni Keşifler ve Yorumlar
Dr. Charles M. Stang (Harvard Divinity School)
Syriac into Chinese: the Theology of the 'Nestorian' (jingjiao) Monument
Süryanice’den Çince’ye: ‘Nasturi’ (jingjiao) Anıtının Teolojisi
Prof. Dr. Osawa Takashi (Osaka University)
Ms. 6-7. Yy.da Orta Asya’da Eski Türklerin Süryani Dinini Kabul Etmesi ve İnanç Durumunu Yansıtan Taş Heykelleri Üzerine Yeni Bir Bakış
The acceptance of Syrian Christianity by Turks in Central Asia in 6th-7th c . AD. and the stone sculptures reflecting their beliefs.
10.50-11.00 Kahve/ Coffee
11.00- 12.00 II. OTURUM/ II. SESSION-A
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. John Healey (University of Manchester)
Dr. Erica C.D. Hunter (SOAS, University of London)
Syriac Prayer-Amulets From Turfan
Turfan’dan Süryanice Dua Muskaları
Dr. Li Tang (University of Salzburg)
In Search of Early Syriac Christian Communities in Ancient Ceylon
Antik Seylan’da Eski Süryani Hristiyan Toplulukların İzinde
Dr. George A. Kiraz (Beth Mardutho The Syriac Institute / Gorgias Press) Globalization of Syriac Studies
Süryanice Çalışmalarının Globalleşmesi
12.00-14.00 ÖĞLE YEMEĞİ/ LUNCH
14.00- 15.15 III. OTURUM- A SALONU/ II. SESSION –A
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. Hidemi Takahashi (University of Tokyo)
Dr. Andrew Palmer (University of Münster)
Tombstone of Isho'yahb bar Malkon (d. 1246) found in Nusaybin
Işoyeb Bar Malkon’un (Ö. 1246) Nusaybin’de Bulunan Mezar Taşı
Salam Rassi (University of Oxford)
Abdīshō of Nisibis’ Attitudes towards Non-East Syrian Christians
Nusaybin’li Abdişo’nun Doğu Süryanileri Olmayan Hristiyanlara Karşı Tutumu
Prof. Dr. Jouko N. Martikainen (University of Göttingen) Barhebraeus - Syriac scholar of universal learning in the tumultuous time of the Mongolian Storm
Moğol Hücumlarının Fırtınalı Zamanında Evrensel İlmin Süryani Bilgini-Barhebraeus
Prof. Dr. HermanTeule (Radboud University Nijmegen)
Abdisho bar Brikha and his apologetic writings
Abdişo b. Briha ve Yazdığı Savunma Metinleri 2
14.00- 15.15 III. OTURUM/ B SALONU/ III. SESSION -B
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. Peter Zieme (Freie University)
Prof. Dr. Efrem Yıldız (Salamanca University)
The School of Nisibis and its link with the Greek and Jewish tradition in Northern Mesopotamia
Nusaybin Okulu ve Bu Okulun Kuzey Mezopotamya’daki Yunan ve Yahudi Geleneğiyle İlişkisi
Dr. Natalia Smelova (Russian Academy of Sciences)
The Documents of the First Ecumenical Council of Nicaea: Observations on the History of their Translation and Use in the Syriac Tradition
İlk İznik Konsilinin Belgeleri: Süryani Geleneğinde Çevirilerinin ve Kullanımlarının Tarihi Üzerine Gözlemler
Dr. Jeff W. Childers (Abilene Christian University)
Constructing the Syriac Chrysostom: The Transformation of a Greek Orator into a Native Syriac Speaker
Süryani Khrysostom’u (Altın Ağızlı Yuhanna) Kurgulamak: Yunan Hatibin Süryanice’yi Anadili Gibi Konuşan Birine Dönüşmesi
Dr. Richard Stoneman (University of Exeter)
Alexander the Great and the End of Time: the Syriac contribution to the development of the Alexander Romance
Büyük İskender ve Zamanın sonu: ‘Alexander Romance’ ın Gelişiminde Süryanice’nin Rolü
15.15- 16.30 IV. OTURUM/ A SALONU/ IV. SESSION –A
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. Ulrich Gotter (Universität Konstanz)
Prof. Dr. Gianclaudio Macchiarella (Ca’ Foscari University)
Narrative Styles and Page Composition in MS Plut. I, 56, Codex Rabulensis and Early Syriac Manuscripts Decoration.
MS Plut. I, 56, Codex Rabulensis ve Erken Dönem Süryani El Yazmaları Süslemelerinde Anlatı Stilleri ve Sayfa Kompozisyonu
Dr. Nino Kavtaria (National Center of Manuscripts, Georgia)
Syriac Book Art and Its Influence on Georgian Book Decoration of the 9th-11th Centuries
Süryani Kitap Sanatı ve 9.-11.yy Gürcü Kitap Süslemelerine Etkisi
Dr. Ayda Kaplan (The Catholic University of Louvain)
Illuminations of the Dioscoros Theodoros' lectionary
Diyoskoros Teodoros Kolleksiyonlarının Tezhipleri
Dr. Rima Smine (Leiden University)
Syriac Lectionaries between East and West
Doğu ve Batı Arasında Süryani Kolleksiyonlar
15.15- 16.30 IV. OTURUM/ B SALONU/ IV. SESSION –B
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. Martin Tamcke (Georg-August-Universität)
Dr. Mostafa El-Tahon (Mardin Artuklu University)
Arap Uygarlığı’nın Antik Bilimlere Giden Yolunda Süryaniler
Syriac on the way that leads Arab civilisation to the Ancient Sciences
Dr. Mehmet Nesim Doru (Mardin Artuklu University)
Grek, Pers ve İslam Etkileri Işığında Süryanilerde Felsefi Düşüncenin Değerlendirilmesi
Evaluation of Syriac Philosophy in the the light of Greek, Persian and Islamic Influence
Dr. Daniel King (Cardiff University)
The significance of philosophy within Syriac literature and theology
Süryani Edebiyatı ve Teolojisinde Felsefe’nin Önemi
Prof. Dr. İbrahim Çapak (Sakarya University)
Süryanilerin Mantık İlmine Katkıları
Syriac Contributions to Logic 3
16.30- 16.45 Kahve/ Coffee Break
16.45-18.15 V. OTURUM/ A SALONU/ V. SESSION -A
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. Pier Giorgio Bobone (Universit{ di Pisa)
Said Hayaati (Iran)
Knowledge and belief in Paul the Persian’s letter
Persli Paul’ün Mektubunda Bilgi ve İnanç
Simon Ford (University of Oxford)
Theodore bar Koni and the Multicultural Context of Eight Century Syriac Heresiology
Theodore Bar Koni ve 8. Yüzyıldaki Süryani Dinindeki Fikir Ayrılıklarının Çok-Kültürlü Bağlamı
Dr. Ahmet CEYLAN (Mardin Artuklu University)
Yahya İbn ‘Adi’ye Göre Teslis Ve Enkarnasyon İnancı
Trinity and Incarnation according to Yahya ibn ‘Adi
Sven Grebenstein (Georg-August-Universität)
Dionysius bar Salībī (d. 1171) on the rise of Islam
Diyonisyus Bar Salibi’nin (Ö. 1171) İslam’ın Yükselişi Üzerine Düşünceleri
Dr. Yury Arzhanov (Ruhr-Universität-Bochum)
Syriac sources of the collection "Muḫtār al-ḥikam wa-maḥāsin al-kalim" of Mubaššir b. Fātik
Mubaşir b. Fatik’in “Muhtaru’l-Hikem ve Mehasinu’l-Kelim” Adlı Derlemesinde Kullandığı Süryanice Kaynaklar
16.45-18.15 V. OTURUM/ B SALONU/ V. SESSION –B
OTURUM BAŞKANI/CHAIR: Prof. Dr. Esra Danacıoğlu (Yıldız Technical University)
Dr. Abdurrahman Gülbeyaz (Osaka University)
Mardin ve Çevresi Zemininde Çok-Dillilik ve Çok-Kültürlülük Kavramlarına Eleştirel Bir Bakış
A critical approach to the terms multi-lingual and multi-cultural in the context of Mardin and its environs
Dr. Mutay Öztemiz (Leiden University)
Ethnic Identity And The Perception of Territory Among Syriacs in The Diaspora
Diaspora’daki Süryaniler Arasında Etnik Kimlik ve Memleket Algısı
Dr. Abdurrahim Özmen (Dicle University)
Türkiye’de Süryaniler Üzerine Yapılmış Araştırmalarda Metodolojik Sorunlar
Methodological Problems of Syriac Studies in Turkey
Dr. Ramazan Aras (Mardin Artuklu University)
Assyrian/Syriac Oral History as a Counter-narrative in Modern Turkish Historiography
Modern Türkiye Historiografisine Bir Karşı Anlatı Olarak Asuri/Süryani Sözlü Tarihi
Tuma Çelik (İsviçre)
Süryani Kiliselerinin Türkiye’deki Durumu
The Situation of Syriac Churches in Turkey
21 Nisan 2012/ 21 April 2012
09.15- 10.30 I. OTURUM/ A SALONU/ I. SESSION -A
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. Shabo Talay (Bergen University)
Prof. Dr. Peter Zieme (Freie University)
Gerşuni Türkçesi Üzerine Genel Bir Bakış
An overview of the Garshuni Turkish 4
Prof. Dr. Hidemi Takahashi (University of Tokyo)
Armenian Garshuni (Armenian in Syriac Script) and Its Users
Ermeni Gerşuni (Süryanice Alfabeyle Yazılmış Ermenice) ve Kullanıcıları
Prof. Dr. Niu Ruji (Xinjiang Normal University)
Syriac in Turkic-speaking Communities in China and Semirechye during 13th – 14th Centuries
13. ve 14. Yüzyılda Çin ve Semirechye’de (Yedisu) Türkçe Konuşan Topluluklarda Süryanice
Prof. Dr. Werner Arnold (University of Heidelberg)
The Neo-Aramaic languages
Neo-Aramice Diller
09.15- 10.30 I. OTURUM/ B SALONU/ I. SESSION –B
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. Stefan Hauser (Universität Konstanz)
Dr. Hayrettin Yücesoy (Washington University in St. Louis)
The Caliphate and its Syriac Interlocutors: Negotiation of Power and Cultural Osmosis in the Syro-Anatolian Frontier (ca. 650-800)
Halife ve onun Süryani Aracıları: Suriye-Anadolu Sınırında Güç için müzakereler ve kültürel Geçişler
Dr. Jobst Reller (Hermannsburg, Germany)
Patriarch Michael the Great's view on Islam in the 12th century CE
12. yüzyılda Patrik Mihail Rabo’nun İslam üzerine düşünceleri
Prof. Dr. Dorothea Weltecke (Universität Konstanz)
Syriac Orthodox Christians in multi-religious cities (9th to 13th c.)
Çok-Kültürlü Şehirlerde Süryani Ortodokslar (9.yy-13.yy)
Yusuf Baluken (Bingöl)
Mervaniler Devrinde Kürt-Süryani İlişkileri
Kurdish-Syriac Relations under the Marwanids
10.30-10.45 Kahve Molası/ Coffee Break
10.45-12.00 II. OTURUM/ A SALONU/ II. SESSION -A
OTURUM BAŞKANI/CHAIR: Prof. Dr. Efrem Yıldız (Salamanca University)
Prof. Dr. John Healey (University of Manchester)
Syriac before Christianity (with reflections also on the future of Syriac epigraphy in Turkish Universities)
Hristiyanlıktan Önce Süryanice (ve Türk Üniversitelerinde Süryanice Epigrafinin Geleceği Üzerine Bazı Düşünceler)
Aaron M. Butts (Yale University) The Greco-Roman Context of the Syriac Language
Süryanicenin Greko-Romen Bağlamı
Dr. Mehmet Sait Toprak
Babil Talmudu’nda Yer Alan Bazı Süryanca Deyimlerin Kökeni Meselesi: Tarihsel- Etimolojik Bir Tahlil
The problem of the root of some Syriac phrases in the Babylonian Talmud: A historical and etymological analysis
Dr. Sargon Donabed (Roger Williams University)
Neither "Syriac-speaking" nor "Syrian Orthodox Christians": (K)Harputli Assyrians in the United States as a Model for Ethnic Self-Categorization and Expression
Ne ‘Süryanice konuşanlar’ ne de ‘Süryani Ortodoks Hristiyanlar’: Amerika’da yaşayan Harputlu Asurilerin söylemleri ve kendilerini etnik olarak sınıflandırmaları
10.45-12.00 II. OTURUM/ B SALONU/ II. SESSION –B
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Dr. Erica Hunter
Thomas A. Carlson (Princeton University) Syriac Christology and Christian Community in the Fifteenth-Century Church of the East
15. yy. Doğu Süryani Kilisesi’nin Cemaati ve Kristolojisi 5
Dr. Iskandar Bcheiry (Lutheran School of Theology of Chicago) The life of John son of Šay Allāh
Şay Allāh oğlu Yuhanna’nın Yaşam Öyküsü
Prof. Dr. Pier Giorgio Bobone (Universit{ di Pisa)
From Tur ‘Abdin to Rome: the Syro-Orthodox presence in 16th Century Rome
Tur ‘Abdin’den Roma’ya: 16. yy Roma’sında Süryaniler
Prof. Dr. Martin Tamcke (Georg-August-Universität)
Mardin and the Tur Abdin in interaction with the 'Deutsche Orientmission'
Alman Doğu Misyonu’nun Mardin ve Tur Abdin’le Etkileşimi
12.00-14.00 ÖĞLE YEMEĞİ/ LUNCH
14.00- 15.15 III. OTURUM/ A SALONU/ III. SESSION –A
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. HermanTeule (Radboud University Nijmegen)
Dr. Dirk Krausmuller (Mardin Artuklu University)
Opposition to the Cult of Saints in the Nestorian and Melkite Churches (7th-8th Century)
Nesturi ve Melkit Kiliselerinde Azizler Kültüne Muhalefet (7. -8. Yüzyıllar)
Alexandra Stellmacher (Freie Universität, Institute for the Scientific Study of Religion)
The influence of Egyptian christian asceticism on John of Ephesus’ ascetic milieu
Efes Metropoliti Yuhanna’nın Çileciliğine Mısır Hristiyanlığı Çileciliğinin Etkisi
Ekaterine Dughashvili (National Center of Manuscripts)
Commemorations and Hymns of Syrian Saints in the 10th-Century Georgian Manuscripts
10. yüzyıl Gürcü Elyazmalarında Süryani Azizleri için Anma ve Dualar
Dr. Yıldız Deveci Bozkuş (Yıldırım Beyazıt University) -Wartanuş Çerme
Levon Ter Petrosyan’ın “XII Ve XIII Yüzyılda Kilikya Ermenileri Kültüründe Asurîlerin Rolü” Adlı Eserinde Süryani-Ermeni İlişkileri
Syriac-Armenian Relations in ‘Assyrian Influence on the Cilician Armenians of the XIIth and XIIIth centuries’ of Levon Ter Petrosyan
14.00- 15.15 III. OTURUM/ B SALONU/ III. SESSION –B
OTURUM BAŞKANI/CHAIR: Prof. Dr. Werner Arnold (University of Heidelberg)
Prof. Dr. Gabriele Winkler (University of Tuebingen)
The Significance of the two Syriac Versions of the Liturgy of James in the Context of the Other Redactions
Diğer Redaksiyonlar Bağlamında Yakub’un Liturjisinin Süryanice İki Versiyonunun Önemi
Prof. Dr. Shabo Talay (Bergen University)
Neo-Syriac as a new standard language? Remarks on Literacy in the Aramaic language of Turabdin
Neo-Süryanice yeni bir standart Dil mi? Tur Abdin’de Aramice Okur-Yazarlığı Hakkında Bazi Saptamalar
Prof. Dr. Brikha Nasoraia (Mardin Artuklu University)
Mandaic and Syriac Incantation Bowls
Süryani ve Mandeik Büyü Kaseleri
Prof. Dr. Abdulmassih Saadi (Mardin Artuklu University), Abdulmesih BarAbraham (Germany)
Interdependence of Classical Syriac and Syriac (Surayt) of Tur Abdin
Klasik Süryanice ve Tur Abdin’deki Süryanice (Surayt)’nin Birbirine Bağlılığı
15.15- 16.30 IV. OTURUM/ A SALONU/ IV. SESSION –A
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. Gianclaudio Macchiarella (Ca’ Foscari University) 6
Prof. Dr. Ulrich Gotter (Universität Konstanz)
A Temple in Hah and the Roman Province of Mesopotamia
Hah’ta Bir Tapınak ve Roma Eyaleti Mezopotamya
Dr. Elif Keser-Kayaalp (Mardin Artuklu University)
Syrian Christian Architecture as a transmitter of the Classical tradition to the Islamic Architecture
Klasik Süsleme Geleneğinin İslam Mimarisine Aktarımında Süryani Mimarisinin Rolü
Prof. Dr. Stefan Hauser (Universität Konstanz)
Ancient Sogmatar and its historical and political importance
Antik Sogmatar, Tarihi ve Politik Önemi
Zekai Erdal (Van Yüzüncüyıl University)
Siirt’te Keldani Manastırları ve Kiliseleri
Chaldean Monasteries and Churches in Siirt
15.15- 16.30 IV. OTURUM/ B SALONU/ IV. SESSION –B
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. Osawa Takashi (Osaka University)
Badegül CAN, Eda Havva TAN (Karadeniz Teknik University)
Süryani ve Rus Halk Masallarında Öne Çıkan Ortak Motifler
Common Motifs in Syriac and Russian Folktales
Serdar Toka (Mardin Artuklu University)
Mardin Süryani Kiliselerinde Resim
Paintings in Syriac Churches
Gabriel Aydin (Yale School of Divinity & Yale Institute of Sacred Music)
Music at the Crossroads of the Eastern Empire: Syriac and Byzantine Oktoechos
Doğu Roma İmparatorluğu’nun Kavşak Noktasında Müzik: Süryani ve Bizans Oktoekosu
Dr. Abrohum Lahdo
Asuri-Süryani Müziği Tarihi ve Çeşitleri
The history of Assyrian-Süryani Music and its types
16.30- 16.45 Kahve/ Coffee Break
16.45-18.15 V. OTURUM/ A SALONU/ V. SESSION –A
OTURUM BAŞKANI/CHAIR: Prof. Dr. Jouko N. Martikainen (University of Göttingen)
Dr. Daniel L. Schwartz (Texas A&M University) Religious Violence and Care for the Poor in Jacob of Sarug’s On the Fall of the Idols
Suruç’lu Yakub’un Putların Düşüşü Adlı Eserinde Dini Şiddet ve Fakirlere Bakım Temaları
Konstantin M. Klein (Otto-Friedrich University)
The Syriac Sources on the Building History of Jerusalem
Kudüs’ün Kuruluşu İle İlgili Süryanice Kaynaklar
Dr. Mario Kozah (The American University of Beirut)
The Syriac Writers of Qatar in the 7th Century CE : an Overview of the Current State of Studies
7. Yy’da Katar’daki Süryani Yazarlar: Günümüzdeki Çalışmalara Genel Bir Bakış
Dr. Baby Varghese (Orthodox Theological Seminary, Kerala) The Byzantine Occupation of Northern Syria (969-1085) and The Renaissance of The Syrian Orthodox Church
Kuzey Suriye’nin Bizanslılar tarafından İşgali (969-1085) ve Süryani Ortodoks Kilisesinde Rönesans
Mehmet Şimşek (Diyarbakır)
Doğu Süryanilerinden Keldanilere ve Diyarbakır Keldanileri
From East Syrian Christians to Chaldeans, and the Chaldeans of Diyarbakır 7
16.45-18.15 V. OTURUM/ B SALONU/ V. SESSION –B
OTURUM BAŞKANI/ CHAIR: Prof. Dr. Dorothea Weltecke (Universität Konstanz)
Gabriel Akyüz (Mardin)
Günümüzde Mardin ve Çevresinde Süryaniler
Syriac-speaking communities in and around Mardin
Dr. Francesco Mazzucotelli (Universit{ Cattolica del Sacro Cuore) Entering Mardin: Sources and Voices from Rome
Mardin’e Girerken: Roma’dan Gelen Kaynaklar ve Sesler
Dr. İbrahim Özcoşar (Mardin Artuklu University)
Cemaat İktidar Kimlik (Osmanlı Süryanilerinin Kimlik Problemi)
Community, Power, Identity (The Identity Problem of Süryanis under the Ottomans)
Prof. Dr. Esra Danacıoğlu (Yıldız Technical University)
Aşael Grant ve Amerikan Misyonerlerinin Nesturi Misyonu
The Nestorian Mission of Ashael Grant and American Missionaries
Ercan ÇAĞLAYAN (Muş Alparslan University)
Cumhuriyet Arşivi Belgelerinde Süryaniler (1923-1960)
Syriac speaking Christians in the documents of the Republic Archives (1923-1960)
22 Nisan Tarihinde katılımcı akademisyenlerle Mardin Gezisi yapılması öngörülüyor.
Kaynak: www.suryaniler.com , Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2012