HABERLER
Haber Arşivi
Tarihi Süryani Manastırı Restore Edildi

Süryani Kilisesinde Yoga Saygısızlığı

1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

geri | | ileri
 
 
/ MUHTARDAN SÜRYANİLER'E TEHDİT
Midyat’ta 1600 yıllık Mor Gabriel Manastırı’nın toprakları için dava açan köy muhtarı “çözülmezse cinayet çıkar” diyerek Süryaniler’i tehdit etti.

Hürriyet’in sadece bölgede yayınlanan GAP ekine konuşan Eğlence köyü muhtarı Süleyman Düz ,Müslümanların yerleşmesinden yüzyıllar önce kurulan manastır toprakları için “dede toprakları” dedi. Muhtar, manastırı şu sözlerle tehdit etti: “Dededen kalan toprakları kimseye vermeyiz. Mahkeme bu işi çözmezse cinayet çıkar, büyük olaylar olur. Bin yıldır kardeşçe hoşgörü içinde yaşadık. Taziyelerde bayramlarda birbirimizi yalnız bırakmazdık. Avrupa’ya güveniyorlar”

Aynı gazeteye konuşan Mor Gabriel Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün ise “Müslümanlarla kardeşçe yaşamak” istediklerini dile getirerek, “Ülke gündemi bu davalarla işgal edilmesin. Osmanlı’dan günümüze bu eser korunmuşsa şimdi bunu kaşımamak gerekir. Sorunumuzu Avrupa’da değil Midyat’ta, Ankara’da çözelim” diye konuştu. (MARDİN)

Editörün Notu: Arazi davası sürecinde tarafları tahrik edici söylemlerden kaçınılması gerektiğini düşünüyor, ilgili haberi de bu tür yaklaşımlara son verilmesi dileğiyle sunuyoruz.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2009, Fotoğraf: Haber Küpürünün Orijinali

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım