Midyat Süryani Kadim Kiliseleri Yönetim Kurulu Vakfı’nın organize ettiği 8. Geleneksel Turabdin Süryani Futbol Turnuvası büyük bir coşkuyla tamamlandı.
Midyatgençlikspor takımı
Basıbrinspor takımını 13–12 yenerek Turabdin Süryani Futbol Turnuvası’nın bu yılki şampiyonu oldu.
Turnuvaya Midyat ve köylerinde bulunan Süryani gençlerden oluşan takımlar katıldı. Deyrul-Umur “Mor Gabriel Manastırı”nda bulunan toprak sahada yapılan final maçında Midyatgençlikspor ile Basıbrinspor takımları karşılaştı. Çok sayıda sporseverin izlediği ve şenlik havasında geçen müsabaka sonrasında rakibini penaltılarda üstünlük sağlayan Midyatgençlikspor takımı turnuvanın bu yılki şampiyonu oldu. Final maçında her iki takım oyuncuları tarafından sahada sergilenen güzel oyun ve mücadele izleyenlerde büyük heyecan yarattı.
10 takımın katıldığı turnuvada iki grupta oynanan maçlar sonucunda finale yükselen Midyatgençlikspor ile Basıbrinspor takımı arasında oynanan şampiyonluk maçında normal süresi 2–2 berabere biten maç Midyatgençlikspor’un penaltı atışlarında 13–12 üstünlüğüyle tamamlandı. Hakemler; Kuryakus Ergün, Şabo Alkan, Sami Dal final maçını yönetti.
Mor Gabriel Manastırı sahasında oynanan final maçını Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş, Mor Gabriel Manastırı Rahibi Gabriel Çatı, Şammas Fedi Corcis, Başdiyakos İsa Gültekin, Midyat Süryani Kadim Kiliseleri Yönetim Kurulu Vakfı Başkanı Anto Noay, Futbol Turnuvası Orginazatörü Anter Onar, Midyat Kiliseleri Yönetim Kurulu Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, Süryani vatandaşlar ile civar köylerdeki Müslüman vatandaşlar maça yoğun ilgi gösterdi.
Kupa töreninde bir açıklama yapan Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş, “Böyle güzel ve anlamlı bir futbol turnuvası organizasyonuna şahit olmak çok anlamlı, bu turnuvalar Süryani tarihine geçecektir. Bu turnuvada futbolculara milyon Euro’lar dağıtılmıyor ama gençler arasında kaynaştırmayı güçlendirmek için yapıldığından bu organizasyonun önemi bizim için onlardan daha büyüktür” dedi.
Aktaş, “şampiyonluk kupasını şampiyon takıma vermekten de büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, kardeşlik ve sportmence oynanan maçlardan dolayı da turnuvayı düzenleyenlere ve bütün oyunculara teşekkür ettiğini” söyledi.
Midyat Süryani Kadim Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Anto Noay, “Turnuvanın amacı gençler arasında kaynaşmayı, birlik ve beraberliği sağlamaktı. Bunun başarıldığına inanıyorum. Turnuvaya katılan tüm takım oyuncularını kutluyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından şampiyon takıma ve ikinciye kupaları verildi. Diğer takım oyuncularına da turnuvanın anısına turnuva tişörtü dağıtıldı. Turnuvada şampiyon olan Midyatgençlikspor takımına şampiyonluk kupasını Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş verdi. İkinci olan Basıbrin takımına da kupayı Midyat Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Anto Noay verdi.
Haber ve Fotoğraflar : Midyat Habur Gazetesi, M.Halis İŞ
Güncelleme Tarihi:2 Temmuz 2008