HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
/ TÜRKİYELİ SÜRYANİLERDEN IŞİD PROTESTOSU

Türkiye Süryanileri Platformu üyeleri, IŞİD'in Suriye Khabour nehrinde yaşayan Süryanilere yönelik saldırılarını protesto etti.

Süryani-Asuri-Keldani halkının anayurdu, Habur bölgesi ve Ninova Ovası’nda IŞİD’in gerçekleştirdiği vahşi saldırılar, Türkiyeli Süryaniler tarafından İstanbul’da protesto edildi. Türkiye Süryanileri Platformu’nun çağrısıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 14 Mart 2015 Cumartesi günü Saat 16.00 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, "Yeni Soykırımlara Geçit Vermeyeceğiz", "Süryani, Asuri Halkı Yalnız Değildir", "Asur Halkı Ölmedi, Dim Dik Ayakta" pankartları açtı. Eylemde "Katil İŞİD, Ortadoğu'dan defol", "Süryani Halkı Yalnız Değildir" sloganları atıldı.

HDP'nin Süryani milletvekili Erol Dora'nın da katıldığı ve bir konuşma yaptığı protesto gösterisi yoğun bir yağmur yağışı altında gerçekleşti. Protesto gösterisine HDP Bakırköy İlçe Örgütü, Demokrat Alevi Derneği, Milliyetçiliğe ve Irkçılığa DURDE derneği, Nor Zartonk gibi sivil toplum kuruluşları da katıldı ve Süryani halkının yaşanan bu zor süreçte yalnız olmadığını destekleriyle gösterdiler. Protesto gösterisine katılan Süryaniler hazırladıkları pankartlarda 700 gün önce kaçırılan metropolitlerin resimlerini taşıdılar. Ayrıca IŞİD'in son zamanlarda Asur medeniyetine ait eserleri yok etmesini de hazırladıkları görsellerle kınadılar. 

YENİ SOYKIRIM PLANLARINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Protesto gösterisinde taşınan anlamlı dövizlerden bir tanesiGrup adına yapılan basın açıklamasında "Dünyanın üzerine kara bir gölge gibi düşen IŞİD terörü, mazlum halkları etkiliyor. Halkımız bir kez daha vahşetin kurbanı olarak seçildi. Hıristiyan diye vatanlarını terketmiyorlar diye birkez daha bedel ödüyorlar. Kobani'deki etnik temizlik harekatı bu kez Habur'da kara yüzünü gösteriyor. IŞİD, 23 Şubat'tan beri Habur nehri boyunca süren Asuri, Süryani ve Keldani köylerinin bir kısmını işgal etmiş, binlerce insan yerini yurdunu terk etmiştir. Tüm dünya IŞİD vahşetini sessizce izlemektedir. IŞİD bugün Süryani, Ermeni, Kürt, Ezidi ve Dürzi gruplar için tehdit oluşturuyorsa yarın bütün bölge insanları ve dünya için tehlikeli bir hale gelecektir. Yeni soykırım planlarına geçit vermeyeceğiz" denildi.


Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015 

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım