mara

             
 
HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
/ SURİYE'DE İKİ METROPOLİT KAÇIRILDI
Suriye devlet televizyonu insani yardım amacıyla kaçırılan iki din adamını kurtarmaya giden Halep Süryani Metropoliti Yohanna İbrahim ve Rum Ortodoks Metropoliti Paul Yazıcı'nın Halep yakınlarındaki Kfar Dael kasabasında pazartesi günü öğle saatlerinde silahlı gruplarca kaçırıldığını duyurdu. Kaçırılma olayı esnasında metropolitlerin özel şöförü Fathallah Kaboud'un silahlı gruplar tarafından öldürüldüğü bildirildi. Din adamlarının kaçırıldığı bölgenin uzun zamandır Özgür Suriye Ordusu'nun denetimde bulunan bir bölge olduğu biliniyor.

Halep'te bulunan Süryani Ortodoks Metropolitliği bugün yaptığı açıklamada şu ana kadar kaçırılan metropolitlerden bir haber alınamadığını ve bu iki metropolitin görevlerine sapasağlam dönebilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı. Metropolitlikten yapılan açıklamada din adamlarını kaçıran grupların Çeçen gruplar olduğunu tespit ettiklerini fakat kaçırılan metropolitler ve kaçıran silahlı gruplar ile henüz temas kuramadıklarını bildirdiler.

Geçtiğimiz günlerde Reuters'e demeç veren Halep Süryani Metropoliti Yohanna İbrahim, Halep kentini ele geçirmek isteyen isyancı ve devlet güçlerinin yürüttüğü savaş nedeniyle geçtiğimiz Eylü ayından beri Hristiyanların şehri terketmeye başladığını, Halep'in modern tarihinde böyle acılı ve sıkıntılı bir dönem daha yaşanmadığını ifade ederek kaçırılan hristiyan bireylerinin ve din adamlarının ailelerinin büyük paralar ödemek zorunda kaldığını söylemişti.

www.suryaniler.com sitesi olarak kaçırılan iki din adamının sağ salim bir şekilde kurtarılmaları ve görevlerinin başına dönmesini temenni ediyor ve onlar için dua ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2013

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım